Friday, July 13, 2007

超低空飛機

蘋果報導中國最近成功研製小型的超低空飛機, 原來超低空飛機Ground effect vehicle並不是新發明, 蘇聯早在60年代已經秘密研製成功巨型的Ekranoplan, 這是一段有關的短片,而美國波音也研究過以相同原理開發有史以來大的飛機the Pelican

4 comments:

Anonymous said...

咪玩啦,黃牛,係人都知生菓佬同你有路,駛乜扮大義滅親!有吉士就吹大篇啲,去到盡!

障眼牛 said...

佢或真係身有屎!
生果報導是說研製(開發)成功那款型號,不是說發明小型飛機,或黃牛是有閱讀障礙,可鄰的牛!

真小人 said...

廢柴又怕被人話同垃圾報有路, 米寫番d 野丙垃圾報, 甘佢之後米可以同人講, 佢對傳媒係一視同仁.

但同時又怕被佢契哥 - 垃圾報編輯以及垃圾報背後的大老闆話佢, 所以米寫細細篇. 你睇下廢柴罵明報以及垃圾報文章的長短可見一斑, 那些是做戲? 居心可在? 路人俱知.

Anonymous said...

在飛機發明時已是超低空及小型飛機,唔知生果報同黃牛嗡乜。